Glavni ravnatelj policije na konferenciji o sigurnosti u Tel Avivu

Slika topvijesti/studeni/dominic_telaviv.jpg

Poziv glavnom ravnatelju hrvatske policije uslijedio je kao nastavak izvrsne suradnje Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Ministarstva javne sigurnosti Države Izrael, koja seže od potpisivanja prvog sporazuma o borbi protiv kriminaliteta iz 2009. godine.

Glavni ravnatelj policije Vlado Dominić sudjelovao je u radu 3. Međunarodne Konferencije o Domovinskoj Sigurnosti održane od 9. do 12. studenoga u Tel Avivu. Poziv glavnom ravnatelju hrvatske policije uslijedio je kao nastavak izvrsne suradnje Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Ministarstva javne sigurnosti Države Izrael, koja seže od potpisivanja prvog sporazuma o borbi protiv kriminaliteta iz 2009. godine.

U sklopu Konferencije organiziran je zaseban skup čelnika policijskih organizacija na temu „Sinergija između informatičke sigurnosti i pripravnosti u zaštiti kritičnih infrastruktura gradova u kriznim situacijama“.

Uz niz predavanja i seminara iz, primjerice, područja informatičke sigurnosti, kritične infrastrukture, borbe protiv terorizma, konferencija je pružila priliku za sudjelovanjem u panelnim raspravama i razgledanje nekih od najsuvremenijih tehnoloških dostignuća sigurnosnog sektora.

Tijekom Konferencije glavni ravnatelj policije Dominić sastao se s izraelskim kolegom povjerenikom policije, glavnim inspektorom Yohananom Daninom.

Boravak u Državi Izrael glavni ravnatelj policije iskoristio je i za posjet memorijalnom centru Yad Vashem gdje se kao dužnosnik Republike Hrvatske poklonio žrtvama Holokausta te položio vijenac njima u spomen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Pisane vijesti