Sumnjiče se za prijevare

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/NOVAC/novac2.jpg

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri osobe, 34-godišnjakinjom, 34-godišnjakom i 55-godišnjakinjom.

Naime, 34-godišnjakinja se sumnjiči da je od 2010. do 2013. godine počinila ukupno sedam kaznenih djela  prijevare, na štetu sedam osoba s područja Splita i Zagreba. Sumnjiči se da je prijevare počinila na način da je od četvorice oštećenih zatražila i dobila pozajmice u različitim novčanim iznosima, za što im je kao jamstvo vraćanja duga davala bjanko zadužnice ovjerene kod javnog bilježnika i pisane izjave, kojima se obvezala novac vratiti u dogovorenom roku, a što nije učinila.

Također, sumnja se da je od trojice oštećenih također zatražila i dobila novac, kojom prilikom im je lažno obećala pomoć u rješavanju stambenog pitanja, odnosno pomoć u izradi projektne dokumentacije za nekretnine.

Sumnja se da je 34-godišnjakinja, jedno od ukupno sedam kaznenih djela prijevare počinila zajedno s 55-godišnjakinjom, a jedno kazneno djelo su počinile 34-godišnjakinja i 55-godišnjakinja, zajedno s 34-godišnjakom.

Ukupna materijalna šteta iznosi gotovo milijun eura. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 34-godišnjakinja je dovedena pritvorskom nadzorniku.



Pisane vijesti