Prijavljen zbog više kaznenih djela

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/POLICIJA_ILUSTRACIJE/lisice_i_pistolj2.jpg
Foto: Ilustracija
 
Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta PU istarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kaznena djela prijevara u gospodarskom poslovanju, zlouporaba položaja i ovlasti, zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje isprava.
 
Muškarca se sumnjiči da je kao predsjednik pravne osobe iz Pule, 17. rujna 2012., u namjeri da zadrži više tisuća kuna, koje je pravna osoba trebala vratiti u proračun, jer nisu namjenski iskorištene za održavanje redovnih sjednica, sam napisao zapisnike s nekoliko sjednica te vlastoručno potpisao članove pravne osobe i ovjerio zapisnike pečatom. Uz to je krivotvorio odluku o rebalansu financijskog plana pravne osobe, te je tako sačinjenu dokumentaciju dostavio odgovornom tijelu Istarske županije, a time je pravna osoba nepripadno zadržala više tisuća kuna.
 
Također ga se sumnjiči da je u 2012. i 2013. krivotvorio dokumentaciju kako bi na račun pravne osobe naplatio privatne račune svog mobilnog i fiksnog telefona, čime je pravnu osobu oštetio za više tisuća kuna.
 
O svemu utvrđenomu policijski su službenici dostavili izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.


Pisane vijesti