U promet puštena pruga Đurmanec - Rogatec

Slika topvijesti/2014/prosinac/TV_pruga.jpg

Dionica je puštena u promet čime je opet uspostavljen željeznički promet između Republike Hrvatske i Republike Slovenije koji je prekinut prije 23 godine, u prisutnosti velikog broja uzvanika iz Republike Hrvatske i Republike Slovenije, kao i mnogobrojnih građana sa obje strane državne granice.

Foto: PU krapinsko-zagorska  

Dionica željezničke pruge od Đurmanca do Rogatca jučer, 14. prosinca, ponovno je puštena u promet čime je opet uspostavljen željeznički promet između Republike Hrvatske i Republike Slovenije. Dionica,  koja je prekinuta prije 23 godine, otvorena je u prisutnosti velikog broja uzvanika iz Republike Hrvatske i Republike Slovenije, kao i mnogobrojnih građana s obje strane državne granice.

Željeznički promet s Republikom Slovenijom odvijat će se sa Stalnog graničnog prijelaza za međunarodni promet putnika i roba u željezničkom prometu Đurmanec.

Graničnu kontrolu osiguravat će policijski službenici granične kontrole iz Postaje granične policije Macelj. Za potrebe rada granične policije na Željezničkom graničnom prijelazu Đurmanec osiguran je policijski kontejner i potrebna telekomunikacijska i informatička oprema koja će osigurati kvalitetno obavljanje poslova granične kontrole.

Za sada će se odvijati putnički promet dva puta dnevno, a promet  vlakova osiguravaju slovenske željeznice.

 Ponovnim uspostavljanjem željezničkog prometa mještanima općine Đurmanec i Hum na Sutli, posebno mjesta Hromec, Lupinjak i Hum na Sutli, zasigurno će doprinijeti boljoj prometnoj povezanosti unutar županije, ali i s Republikom Slovenijom odnosno Rogatcem, Rogaškom Slatinom i Celjem, o čemu je svjedočio i prepuni vlak putnika iz Hrvatske, ali i Slovenije. Također nije isključeno da će se uz putnički promet u narednom vremenu otvoriti mogućnost robnog prometa, a koji će pojačati gospodarske aktivnosti.

Galeriju fotografija pogledajte ovdje.

 

 



Pisane vijesti