Osumnjičeni za gospodarski kriminalitet

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/NOVAC/novac4.jpg

Policija ih sumnjiči da su kaznena djela počinili u od kraja 2005. do ožujka 2013. godine na štetu trgovačkog društva iz Rijeke, odnosno vjerovnika tog društva. Sumnja se da su 66-godišnjak, kao vlasnik i direktor spomenutog društva, te 63-godišnjakinja, kao direktorica istog društva, 

Foto: Ilustracija 
 
Djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad dvoje hrvatskih državljana, starosti 66 i 63 godine, zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.
 
Policija ih sumnjiči da su kaznena djela počinili u od kraja 2005. do ožujka 2013. godine na štetu trgovačkog društva iz Rijeke, odnosno vjerovnika tog društva. Sumnja se da su 66-godišnjak, kao vlasnik i direktor spomenutog društva, te 63-godišnjakinja, kao direktorica istog društva, koristili novčana sredstava ovog društva za podmirenje obveza drugih, vlasnički povezanih društava, bez odgovarajuće protučinidbe. Osim toga 66-godišnjak je osumnjičen da je nakon blokade žiro računa i u vrijeme stečajnog postupka prodao zalihe robe i ustupio potraživanja društva te otuđio nekretninu u vlasništvu društva.
 
Sveukupna materijalna šteta nastala ovim kaznenim djelima procjenjuje se na više od dva milijuna kuna.
 
Mjerodavnom državnom odvjetništvu 66-godišnjak je kazneno prijavljen zbog sumnje da je počinio kaznena djela zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, povreda tuđih prava i prouzročenje stečaja, a 63-godišnjakinja kazneno djelo zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju.


Pisane vijesti