Otuđili aluminijske bronce i mjedi

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/IMOVINSKI_DELIKTI/sekundarne_sirovine.jpg

Otuđili su ukupno 201 kilogram aluminijske bronce izlivene u blokovima pojedinačne težine oko 14 kilograma i 1965 kilograma sirovine mjedi oznake Rg5. Otuđenu je leguru većim dijelom koristio osumnjičeni 52-godišnjak za izradu raznih predmeta (zupčanika, remenica, vodilica), a manji dio su prodali kao sekundarnu sirovinu u raznim stanicama za otkup

Foto: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske postaje Velika Gorica dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvoje osumnjičenih (52, 55) zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe.
 
Sumnja se da su 52-godišnjak i 55-godišnjak neutvrđenog dana od 1. svibnja do 1. prosinca 2014., kao djelatnici poduzeća iz Velike Gorice, za vrijeme redovnog radnog vremena koristili nepažnju ostalih djelatnika i odgovornih osoba te u više navrata otuđili aluminijske bronce i mjedi. Otuđili su ukupno 201 kilogram aluminijske bronce izlivene u blokovima pojedinačne težine oko 14 kilograma i 1965 kilograma sirovine mjedi oznake Rg5. Otuđenu je leguru većim dijelom koristio osumnjičeni 52-godišnjak za izradu raznih predmeta (zupčanika, remenica, vodilica), a manji dio su prodali kao sekundarnu sirovinu u raznim stanicama za otkup sekundarnih sirovina.
 
Nastala materijalna šteta iznosi oko 90.920 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenih je podnijeto posebno izvješće nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.


Pisane vijesti