Divljač na prometnicama

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/ZIVOTINJE_I_LOV/TV_divljac_oprez.jpg

Većinom je riječ o srnećoj divljači, a također su zabilježeni i naleti medvjeda i divlje svinje. Divljač je udarila u osobna vozila na prometnicama na području Dramlja, vijadukta Bobova, Nerezina i Gomirja te u bicikl na području Punta Križa. Naime, oko ponoći 6. lipnja 38-godišnji slovenski biciklist teže je ozlijeđen nakon što mu je na kolnik istrčala srneća

Foto: ilustracija

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske u proteklih nekoliko dana, od 5. do 8. lipnja  zabilježeno je pet slučajeva naleta divljači na vozila. Većinom je riječ o srnećoj divljači, a također su zabilježeni i naleti medvjeda i divlje svinje. Divljač je udarila u osobna vozila na prometnicama na području Dramlja, vijadukta Bobova, Nerezina i Gomirja te u bicikl na području Punta Križa. Naime, oko ponoći 6. lipnja 38-godišnji slovenski biciklist teže je ozlijeđen nakon što mu je na kolnik istrčala srneća divljač. Drugih ozlijeđenih osoba u ovim događajima nije bilo, dok je udva slučaja srneća divljač uginula na mjestu događaja te su brigu o uginuloj divljači preuzeli nadležni lovnici. Sveukupna šteta je oko 15.000 kuna.

Upozoravamo vozače da budu pojačano oprezni na prometnicama, pogotovo u jutarnjim i kasnim večernjim satima te im savjetujemo da brzinu kretanja vozila prilagode stanju i uvjetima na cesti. Podsjećamo, ukoliko se utvrdi da je do naleta na divljač došlo zbog kršenja prometnih propisa ili neprilagođene brzine kretanja vozači vozila koje sudjeluje u naletu na životinju na cesti odgovaraju sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.



Pisane vijesti