Osumnjičeni za 12 teških krađa

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/POLICIJA_ILUSTRACIJE/policija18.jpg

Policija ga sumnjči da je provalio u više plovila u lučicama u Iki i Ičićima te u plovilo u lučici Urinj. Otuđeno je gorivo, ribarski štapovi i opremu za ribolov, razni alat, a zatim opremu za plovila, uređaj za navigaciju, generator za struju i druge predmete. Osim provala u plovila, sumnjiče se i za provale

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Opatija proveli su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio dvanaest teških krađa, od kojih dvije u pokušaju. Policija ga sumnjči da je zajedno s još jednom osobom između 28. travnja i 8. svibnja ove godine provalio u više plovila u lučicama u Iki i Ičićima te u plovilo u lučici Urinj. Iz plovila su većinom otuđili gorivo, ribarske štapove i opremu za ribolov, razni alat, a zatim i opremu za plovila, uređaj za navigaciju,  generator za struju i druge predmete. Osim provala u plovila, sumnjiče se i za provale u spremišta za gorivo teretnih vozila od  kraja travnja ove godine kada su otuđili ukupno 900 litara dizelskog goriva. Vlasnici plovila i tvrtka iz Rijeke oštećeni su za oko 55.600 kuna.

U sklopu ovog kriminalističkog istraživanja za kazneno djelo prikrivanja prijavljen je 33-godišnji hrvatski državljanin kod kojeg je pronađen dio otuđenih predmeta.



Pisane vijesti