Smrtno stradao biciklist

Slika PU_I///prometna policija.jpg

U prometnoj nesreći, koja se dogodila 23. kolovoza oko 15.50 sati na Premanturskoj cesti u Puli, smrtno je stradao vozač bicikla.

Foto: Ilustracija

U prometnoj nesreći, koja se dogodila 23. kolovoza oko 15.50 sati na Premanturskoj cesti u Puli,  smrtno je stradao vozač bicikla.  Nesreća se dogodila kada je 18-godišnji hrvatski državljanin upravljao automobilom Škoda Fabia, pulske registarske oznake, kolnikom županijske ceste (5136), iz smjera Premanture u smjeru Banjola. Izlaskom iz lijevog zavoja, vozač je  zbog neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad automobilom te u zanošenju prešao na suprotnu stranu kolnika, gdje je bočnim dijelom automobila udario u zasad nepoznatog vozača bicikla koji se kretao iz suprotnog smjera. Od siline udarca biciklist odbačen je van kolnika, dok je automobil izletio van kolnika i udario u stablo.

Od zadobivenih ozljeda biciklist je preminuo na mjestu događaja. Tijelo preminulog prevezeno je na Odjel patologije OB Pula radi obdukcije i utvrđivanja identiteta.

Protiv vozača automobila podnosi se kaznena prijava zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.



Pisane vijesti