25. obljetnica osnutka SJP Poskoci

Slika topvijesti/2015/listopad/25Poskoci_naslov.jpg

U spomen na poginule Poskoke i sve hrvatske branitelje kod središnjeg križa Gradskom groblju u Zadru vijence su položili izaslanik predsjednice Ante Deur, Udruga specijalne jedinice Poskoci, roditelji poginulih policajaca, predstavnici Grada Zadra i Zadarske županije, izaslanstvo PU zadarske predvođeno načelnikom Nevenom Paškalinom te predstavnici općina, braniteljskih i civilnih udruga. U prostoru Arsenala u Zadru od

Foto: PU zadarska
 
U organizaciji Udruge specijalne jedinice policije Poskoci u Zadru je danas, 15. listopada, obilježena 25. obljetnica osnutka postrojbe.
 
U spomen na poginule Poskoke i sve hrvatske branitelje kod središnjeg križa Gradskom groblju u Zadru vijence su položili izaslanik predsjednice Ante Deur, Udruga specijalne jedinice Poskoci, roditelji poginulih policajaca, predstavnici Grada Zadra i Zadarske županije, izaslanstvo PU zadarske predvođeno načelnikom Nevenom Paškalinom te predstavnici općina, braniteljskih i civilnih udruga.
 
U prostoru Arsenala u Zadru održana je svečana akademija, tijekom koje su se ratni zapovjednici Đuro Župan i Svemir Vrsaljko prisjetili dramatičnih trenutaka osnutka postrojbe i njenog ratnog puta. Zamjenik gradonačelnika Zvonimir Vrančić i izaslanik župana Stipe Zrilića zahvalili su pripadnicima postrojbe na doprinosu i izuzetnoj odvažnosti koju su pokazali od osnutka do kraja rata.
 
Prisutnima se obratio i general Mladen Markač, ratni zapovjednik specijalne policije, koji je naglasio da se u Zadru i Zadarskoj županiji osjeća kao kod kuće, kao što se svaki specijalac osjeća u svim krajevima naše domovine gdje su se vodile oružane bitke za njenu obranu. General Markač je u svom govoru naglasio kako je upravo policija bila prva oružana sila novostvorene države i kako su njeni pripadnici, a posebno specijalci, bili prvi na svim ratištima s kojih se nikad nisu povlačili.
 
Svi govornici svoje su govore započeli zahvalom i odavanjem poštovanja roditeljima i članovima obitelji poginulih pripadnika jedinice, koje je Zvonimir Vrančić poimence i nabrojao,. Pri tom je istaknuo kako se duboko klanja njihovoj žrtvi.
 
Svečanost su pjesmom uveličali zadarski kantautor Đani Maršan i članice ženske klape.
 
Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.


Pisane vijesti