Policijski nogometni tim Croatia postao svjetski prvak

Slika topvijesti/2015/listopad/PNGCroatia/naslovna.jpg

Na turniru u futsalu, na kojem je u četiri kategorije nastupilo 203 momčadi iz 43 zemlje svijeta, reprezentacija MUP-a osvojila je prvo mjesto u kategoriji veterana i time postala svjetski prvak.  

Foto: MUP
 
Policijski nogometni tim Croatia nastupio je u kategoriji seniora i veterana na Svjetskom policijskom dvoranskom nogometnom turniru (WPIST) koji se održao u Eibergenu u Kraljevini Nizozemskoj od 12. do 15. listopada. Na turniru u futsalu, na kojem je u četiri kategorije nastupilo 203 momčadi iz 43 zemlje svijeta, reprezentacija MUP-a osvojila je prvo mjesto u kategoriji veterana i time postala svjetski prvak.
 
Nakon sedam odigranih utakmica u skupini, od kojih je pet pobjeda, jedna neriješena i jedna izgubljena utakmica, uslijedile su eliminacijske utakmice. Finale je započelo nakon izvođenja kaznenih udaraca i pobjeda u četvrtfinalu nad Rusijom i polufinalu nad Slovenijom. Rezultatski zaostatak u finalu, odnosno 3-1 za Bugarsku, u posljednje tri minute sustigla je hrvatska policijska momčad, a nakon produžetaka i penala jedino moguće rješenje za Policijski nogometni tim Croatia te finalne večeri bio je trijumf momčadi. Postigli su sva tri pogotka iz penala, dok je jedan udarac protivnika obranio hrvatski vratar, što ih je odvelo do naslova svjetskih prvaka.
 
Pobjeda na ovakav način uz simpatije publike i organizatora dokaz je vrijednosti policijskog nogometnog tima i dobre prezentacije na jednom izuzetno zahtjevnom natjecanju.


Pisane vijesti