Obavijest o nadogradnji mobilne aplikacije SIGURNOST I POVJERENJE

Photo PU_SD/aplikacija Sigurnost i povjerenje.JPG

Mobilna aplikacija "Sigurnost i povjerenje", kao jedan od načina na koji građani mogu uputiti dojave policiji, je nadograđena, pa se od sada, pored fotografije i teksta, mogu slati i kratki video zapisi.

Foto: Ilustracija 

Mobilna aplikacija "Sigurnost i povjerenje", kao jedan od načina na koji građani mogu uputiti dojave policiji, je nadograđena, pa se od sada, pored fotografije i teksta, mogu slati i kratki video zapisi

Podsjećamo da je aplikacija besplatna i jednostavna za korištenje. Prilikom slanja fotografije ili video zapisa s popratnim tekstom, poželjno da na mobilnom telefonu budu uključene geografske koordinate, kako bi se prilikom zaprimanja dojave o događaju dobila i informacija o lokaciji s koje je dojava upućena i time skratilo vrijeme potrebno za intervenciju. 

Nakon zaprimanja e-dojave, policijski službenik odmah procjenjuje da li je potrebna žurna intervencija policije i donosi odluku od daljnjem postupanju. U žurnim slučajevima, na teren se odmah upućuju policijski službenici najbliži mjestu događaja, a ukoliko se ne radi o događaju koji zahtijeva žurnu intervenciju, dojava se prosljeđuje nadležnoj ustrojstvenoj jedinici na daljnje postupanje. 

Nova verzija aplikacije dostupna je za sve tri platforme (Apple, Windows, Android). Građanima koji već imaju instaliranu aplikaciju u centru za upravljanje (App Store, Google Play, Windows Store) pojaviti će se obavijest o mogućnosti nadogradnje, a svi oni koji je još nisu instalirali, mogu odmah preuzeti novu verziju aplikacije. 

Aplikaciju za svoj pametni telefon građani mogu preuzeti na sljedećim linkovima: