U Slunju uništeno oko 1500 kg eksplozivnih sredstava

Slika topvijesti/2016/srpanj/slunj_00.jpg

Na vojnom poligonu „Eugen Kvaternik“ Slunj, pirotehničari Uprave policije i Policijskih uprava: zagrebačke, karlovačke, koprivničko-križevačke, sisačko-moslavačke, ličko-senjske, šibensko-kninske, zadarske i splitsko-dalmatinske, 20 i 21. srpnja proveli su zahtjevnu zadaću uništavanja eksplozivnih sredstava.

Foto: MUP

Na vojnom poligonu „Eugen Kvaternik“ Slunj, pirotehničari Uprave policije i Policijskih uprava: zagrebačke, karlovačke, koprivničko-križevačke, sisačko-moslavačke, ličko-senjske, šibensko-kninske, zadarske i splitsko-dalmatinske, 20 i 21. srpnja proveli su zahtjevnu zadaću uništavanja eksplozivnih sredstava.

U sklopu navedene akcije uništeno je oko 1500 kg eksplozivnih sredstava (pješačkog streljiva, baruta, pronađenih topničkih granata raznih kalibara, minobacačkih granata, ručnih bombi, protupješačkih i protuoklopnih mina, tromblonskih mina, raketa ručnih raketnih bacača te neupotrebljivog eksploziva i detonatora) pronađenih, odbačenih ili dragovoljno predanih od strane građana kao ostaci iz Domovinskog i drugih ratova.

Obzirom da je i dalje u tijeku akcija „Manje oružja-manje tragedija“ ovo  je prilika da se još jednom pozovu svi oni koji još uvijek u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Policija upozorava da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike protueksplozijske zaštite-pirotehničare, koji će opasna sredstva preuzeti i na siguran način zbrinuti.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.



Pisane vijesti