MCGP Karasovići: zapljenjeno gotovo 10 kg heroina

Slika PU_DN/heroin-1.jpg

Foto: PU dubrovačko-neret.

U Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj danas, 22. listopada, održana je izvanredna konferencija za medije na kojoj su prezentirani detalji još jedne zapljene veće količine droge na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Na konferenciji su, ispred Policijske uprave dubrovačko-neretvanske govorili načelnik PU Tonći Radibratović i načelnik Policijske postaje Gruda Pero Matić, dok je ispred Carinske uprave na konferenciji govorio pomoćnik predstojnika Graničnog carinskog ureda Karasovići Ivica Radulović.  

Suradnjom policijskih službenika Policijske postaje Gruda i djelatnika Carinske ispostave Karasovići spriječen je pokušaj krijumčarenja gotovo 10 kg heroina.

Naime, u večernjim satima u četvrtak, 20. listopada, na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Karasovići, tijekom ulazne granične kontrole osobnog vozila albanskih nacionalnih oznaka, pronađeno je 9,650 g heroina.

Vozilom je upravljao 40-godišnjak, a s njim se, kao suputnica, nalazila i 62-godišnjakinja, oboje državljani Albanije. Tijekom obavljanja granične kontrole policijski službenici Policijske postaje Gruda u suradnji s djelatnicima carine uočili su preinake i limarske radove na blatobranu vozila, zbog čega se posumnjalo na krijumčarenje, te je zatražen nalog za pretragu vozila. Pretragom je u posebno izrađenom spremniku iza kontrolne table u unutrašnjosti vozila pronađena spomenuta droga koja je bila pakirana u 18 zasebnih paketa.

Dvoje albanskih državljana je uhićeno i dovedeno na kriminalističko  istraživanje kojim je utvrđeno da pronađena droga pripada 40-godišnjem vozaču koji je, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama,   kasno sinoć, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, dok je suputnica iz vozila puštena na slobodu.

Na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, posljednjih nekoliko godina ostvareno je čak 56 zapljena većih količina droga u kojima je zaplijenjeno preko tone marihuane, više od 5,5 kg kokaina, 21 kg hašiša  i preko 45  tisuća komada tableta koje se nalaze na popisu droga. Unatoč činjenici da ga  je jako teško otkriti, u proteklih nekoliko godina ova PU, u četiri odvojena slučaja, spriječila je krijumčarenje preko 60 kg heroina. 



Pisane vijesti