Primopredaja novih vozila

Slika topvijesti/godina_2009/srpanj_09/primoredaja-vozila01.jpg

U Ravnateljstvu policije danas je izvršena primopredaja dvaju novih kombi-vozila namijenjenih za obavljanje očevida prometnih nesreća, za potrebe postaja prometnih policija u nadležnosti PU vukovarsko-srijemske te PU varaždinske.

U Ravnateljstvu policije danas je izvršena  primopredaja dvaju novih kombi-vozila namijenjenih za obavljanje očevida prometnih nesreća, za potrebe postaja prometnih policija u nadležnosti  PU  vukovarsko-srijemske te PU varaždinske.

Riječ je o vozilima apliciranim policijskim obilježjima, marke VW Caravelle Trendline, s pogonom na sva četiri kotača.

Vozila su dodijeljena prema raspodijeli određenoj od strane Odjela za sigurnost cestovnog prometa MUP-a, a nabavljena su sredstvima iz Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama, putem javnog natječaja. Implementaciju ovih vozila u sustav te njihovo opremanje posebnom policijskom opremom izvršile su stručne službe Uprave za razvoj, opremanje i potporu MUP-a RH.

Primopredaji vozila nazočio je Josip Bukvić, pomoćnik načelnika Uprave policije, koji je ujedno i predao ključeve novih vozila predstavnicima PU vukovarsko-srijemske i PU varaždinske.

Podsjetimo, po jedno kombi-vozilo za očevide prometnih nesreća već je isporučeno: PU istarskoj, PU sisačko-moslovačkoj, PU splitsko-dalmatinskoj, PU primorsko-goranskoj te PU osječko-baranjskoj, a uskoro bi vozila takve vrste trebala biti isporučena i PU zagrebačkoj.



Stranica