U akciji na sinjskom području oduzeto 46 automata za igre na sreću

Slika topvijesti/2013/lipanj/Akcija_Srecko_Tx.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Sinj, u suradnji s policijskim službenicima Službe općeg kriminaliteta, proveli su akciju "Srećko" . 

Foto: PU splitsko-dalmatinska

Policijski službenici Policijske postaje Sinj, u suradnji s policijskim službenicima  Službe općeg kriminaliteta,  proveli su akciju "Srećko"  u cilju  suzbijanja priređivanja igara na sreću na automatima. Akcija koja je trajala više od mjesec dana rezultirala je  podnošenjem kaznenih prijava protiv ukupno 18 osoba, a provedena je u više  ugostiteljskih objekata na  području Hrvaca, Dicma, Otoka Dalmatinskog, Sinja i Trilja.

 Policijski službenici su  19. lipnja dovršili kriminalističko istraživanje nad 18 osoba, državljana RH,  od kojih je 15 vlasnika ugostiteljskih objekata i  3 odgovorne osobe registriranih tvrtki za aparate za zabavu.  Utvrđena je sumnja da su dogovorno kao i samostalno postavili  i instalirali automate za igre na sreću u ukupno 15 ugostiteljskih objekata, te javno priređivali i obavljali igru na sreću na automatima za igre na sreću bez odobrenja Ministarstva financija. Tijekom kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga, obavljene su pretrage  više ugostiteljskih objekata, a oduzeto je  ukupno 46 automata za igre na sreću. Protiv 18 osoba  podneseno je  15 kaznenih prijava zbog sumnje da su počinili  kazneno djelo nedozvoljene igre na sreću iz čl.237 KZ RH, nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.

Kako je Zakonom o igrama na sreću normirano da se za priređivanje igara na sreću na automatima plaća godišnja naknada u iznosu 10 tisuća kuna po automatu, s obzirom na broj  oduzetih automata, na ovaj način državni proračun je godišnje oštećen za oko 460 tisuća kuna.



Pisane vijesti