Kontakt-policajci iz Županje organizirali rukometnu utakmicu za klince

Slika topvijesti/rukomet2.jpg

Utakmica se održala danas, 27. listopada, u športskoj dvorani O. Š. „Ivan Kozarac“, a pobijedila je ekipa iz Županje sa tri gola razlike, odnosno 14:11.

Kako bi djeci školskog uzrasta približili djelovanje i jačali njihovo povjerenje u policiju te ostvarili što bolju suradnju, kontakt-policajci Policijske postaje Županja su u suradnji sa O. Š. „Ivan Kozarac“ iz Županje, pod sloganom „Športom do zdravijeg života“, organizirali prve športske susrete između školskih rukometnih ekipa osnovnih škola „Ivan Kozarac“ i „Ivan Kukuljević“ iz Belišća. Utakmica se održala danas, 27. listopada, u športskoj dvorani O. Š. „Ivan Kozarac“, a pobijedila je ekipa iz Županje sa tri gola razlike, odnosno 14:11. Utakmicu su, osim kontakt-policajaca, pratili i predstavnici OESS-a, lokalnih vlasti, osnovnih škola čije su ekipe igrale, igrač rukometnog kluba „Zagreb“ i reprezentativac Hrvatske Domagoj Duvnjak, veliki broj djece i nastavnika, te brojni drugi. U poluvremenu ove, prema riječima prisutnih, vrlo zanimljive i do samog kraja napete utakmice, nastupila je skupina učenica Fitness centra „Fit for fun“, a uzvratni se susret planira održati za 14 dana u Belišću.

Inače, ovi športski susreti zamišljeni su kao sastavni dio projekta „Policija i građani – zajednička suradnja na stvaranju sigurnije zajednice“, kojeg provode policijski službenici iz policijskih uprava vukovarsko-srijemske i osječko-baranjske, uključeni u Strategiju djelovanja Policija u zajednici. Budući se cijeli projekt provodi uz financijsku potporu OESS-a, i za ove športske susrete osigurani su pokloni. Tako su obje ekipe dobile po četiri rukometne lopte, a svi mali rukometaši dobili su i sportsku opremu sa sloganom „Športom do zdravijeg života“ i logotipom Policije u zajednici, koju su im uručili predstavnici MUP-a, OESS-a i Domagoj Duvnjak.  

Naposljetku, u sklopu projekta predviđene su još brojne aktivnosti, i to izrada sandučića za kontakt-policajce, izrada brošure i promidžbenih materijala „Policija u zajednici“, pristup romskoj populaciji, provođenje istraživanja javnog mnijenja i slično.




Stranica