Interventna policija darivala djecu Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava

Slika topvijesti/interventna_dubrava.jpg

Da policija nije samo u službi represivnog djelovanja, već da ima i smisla i osjećaja za pomoć skupinama u društvu kojima je to i najpotrebnije pokazao je današnji posjet 20 instruktora Interventnih jedinica policije Centru za odgoj i obrazovanje Dubrava čijim je štićenicima uručen i poseban dar – stativ za videokameru i printer za fotografije. Čini se da je u zadnje vrijeme prilikom organizacije raznih specijalističkih seminara interventne policije postalo uobičajeno da se samoinicijativno prikupljaju novčana sredstva za pomoć, naročito djeci sa posebnim potrebama. Tako je bilo i povodom završetka sistemskog interventnog treninga u policijskom centru za obuku u Valbandonu, početkom ovog mjeseca, kad su štićenicima Centra za rehabilitaciju Down sindrom u Puli hrvatski i njemački interventni policajci uručili televizor i dvd uređaj.

Posjet Centru u Dubravi i uručivanje prigodnog dara organizirano je povodom završetka seminara Opće i specijalističke tjelesne pripreme, koji se provodio na Policijskoj akademiji u Zagrebu (13. – 16. studenog) a na kojem su sudjelovali instruktori Interventne policije svih policijskih uprava. Cilj ovog seminara, ali i ostalih oblika specijalističke obuke je podizanje razine učinkovitosti rada Interventne policije na terenu.

 

Ravnateljica Centra, Ružica Bosak Kevešević, zahvalila se na prigodnom daru zapovjedniku Zapovjedništva interventne policije, Zdravku Modrušanu i polaznicima seminara koji su dobrovoljno prikupili novčana sredstva za kupnju spomenutih uređaja, te naglasila kako će ovi uređaji uvelike doprinijeti radu video grupe u Centru. Također, okupljenoj djeci kratko je prezentiran svakodnevni rad interventne policije, a posebno zanimanje izazvao je prikaz tehnike savladavanja osoba i uporaba sredstava za vezivanje. Centar za odgoj i obrazovanje Dubrava je ustanova socijalne skrbi u kojoj se provodi rehabilitacija i školovanje djece i mladeži s posebnim potrebama i čijim se radom nastoji olakšati integracija štićenika društvu po napuštanju programa Centra, odnosno završetku školovanja. O svakodnevnim aktivnostima u Centru djeca su rado podijelila svoja iskustva s policajcima.



Stranica