Posljednji ispraćaj Marijana Mlinarića

Slika topvijesti/rujan/webpogrebmlin1.jpg
Jučer, 6. rujna,   na Gradskom groblju u Varaždinu pokopan je bivši ministar unutarnjih poslova, predsjednik Vatrogasne zajednice Republike Hrvatske, bivši župan i član predsjedništva HDZ-a, Marijan Mlinarić.

Uz odar Marijana Mlinarića, u počasnim stražama, od svog predsjednika i prijatelja oprostili su se članovi DVD Jalžabet, Karate klub Varaždin, Opća bolnica Varaždin, Županijska skupština, Hrvatska vatrogasna zajednica, Gradski odbor HDZ Varaždin, Županijski odbor HDZ-a, izaslanstvo MUP-a RH, ministri Vlade RH, te zastupnici Hrvatskog sabora.

Prisjećajući se svega što je Marijan Mlinarić učinio za druge, načina kako je pomagao, njegove ustrajnosti u naporima grudne kirurgije, požrtvovnosti kao saborskog zastupnika i bivšeg župana, od njega su se biranim riječima oprostili Dubravko Tršinski, u ime Opće bolnice Varaždin, Mijo Brlečić u ime Hrvatske vatrogasne zajednice i Ivan Jarnjak u ime HDZ-a.

Uz brojne građane grada Varaždina i okolnih mjesta, uzduž staze posljednjeg ispraćaja Marijana Mlinarića, u špaliru su bili njegovi prijatelji i kolege vatrogasci. Vjerski obred predvodio je mons. Josip Mrzljak, varaždinski biskup, a izvedbom prigodnih pjesama uveličao ga je katedralni zbor iz Varaždina.

Kao i na komemoraciji održanoj u prijepodnevnim satima u Mimari u Zagrebu, posljednjem ispraćaju nazočilo je izaslanstvo Hrvatske vatrogasne zajednice, izaslanstvo MUP-a RH zajedno sa ministrom unutarnjih poslova Republike Slovenije, Dragutinom Mate i ravnateljem policije Republike Slovenije, Jože Romšekom, ministri na čelu sa predsjednikom Vlade RH, te zastupnici Hrvatskog sabora na čelu sa predsjednikom Hrvatskog sabora.

Nakon pogreba u varaždinskoj katedrali održana je Sveta misa zadušnica, koju je u koncelebraciji sa brojnim svećenicima predvodio varaždinski biskup Josip Mrzljak.  



Stranica