Uklonjena i peta pronađena avionska bomba

Slika topvijesti/veljaca08/5bomba_unistavanje.jpg
Djelatnici Protueksplozijske zaštite Ministarstva unutarnjih poslova danas su u prijepodnevnim satima na području zagrebačkih Ravnica uspješno deaktivirali i uklonili posljednje nađenu zaostalu avionsku bombu koja je pronađena 24. siječnja prilikom izvođenja građevinskih radova na tom području. Kako se radi o petoj pronađenoj neeksplodiranoj avionskoj bombi na istoj lokaciji, i nakon deaktivacije i uklanjanja iste vrste bombe 23. siječnja,  obustavljeni su daljnji radovi, te su djelatnici Protueksplozijskog odjela policije proveli detaljnu pretragu terena dubinskim metal detektorima s ciljem eventualnog pronalaska i drugih neeksplodiranih ubojitih sredstava. Pretragom, koja je trajala do 4. veljače, nisu pronađena druga eksplozivna sredstva.

Zbog sigurnosti građana koji žive na tom području policija je u jutarnjim satima provela evakuaciju stanara, a obustavljen je i željeznički i cestovni promet u užoj zoni pronalaska bombe.

Nakon delaboracije (skidanja upaljača sa tijela bombe) i uklanjanja, zaostala avionska bomba iz II. svjetskog rata, težine oko 250 kg, bit će prevezena i uništena na najsigurnijoj lokaciji.



Stranica