Teška prometna nesreća na Istarskom ipsilonu – nadopuna

Slika PU_I/vijesti/2015/prometna s poginulim.jpg

U prometnoj nesreći, koja se dogodila jučer oko 10.20 sati na dionici Istarskog ipsilona, između čvora Ivoli i čvora Cerovlje, jedna je osoba smrtno stradala.

Foto: Ilustracija

U prometnoj nesreći, koja se dogodila jučer oko 10.20 sati na dionici Istarskog ipsilona,  između čvora Ivoli i čvora Cerovlje, jedna je osoba smrtno stradala.

Nesreća se dogodila kada je zasad nepoznati vozač upravljao automobilom Renault Megane, pulskih registracijskih oznaka, iz smjera Pazina u smjeru Rijeke.  U dvostrukom desnom zavoju, vozač je  iz zasad neutvrđenih razloga skrenuo u lijevo na suprotnu prometnu traku, gdje se frontalno sudario s teretnim automobilom Man, riječnih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 32-godišnji hrvatski državljanin. Nakon sudara, na automobilu je izbio požar, koji se potom proširio i na teretni automobil. U požaru su izgorjela oba vozila, kao i nepoznati vozač.

Pazinski vatrogasci su ugasili požar na vozilima i teretu oko 18 sati.

Tijelo preminulog vozača je po nalogu državnog odvjetnika prevezeno na Odjel patologije radi obdukcije i utvrđivanja identiteta. Vozaču kamiona je zbog stanja šoka pružena liječnička pomoć na HMP Pazin.

Radi obavljanja očevida dionica Istarskog ipsilona od čvora Rogovići do čvora Cerovlje bila je zatvorena za sav promet do 21.40 sati.



Pisane vijesti