Osumnjičen za trgovanje ljudima

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/POLICIJA_ILUSTRACIJE/policija7.jpg

Sumnjiči se da je s ciljem ostvarivanja imovinske koristi - zarade, iskoristio teško emocionalno i materijalno stanje i oštećenu doveo u odnos ovisnosti, koju je iskoristio za organizaciju pružanja seksualnih usluga zainteresiranim klijentima na području Splita, Pule i Rijeke. U tu svrhu pomogao joj je u oglašavanju i pružanju seksualnih usluga za novac, te pružao fizičku zaštitu dok se oštećena  

Foto: Ilustracija
 
Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo trgovanja ljudima na štetu jedne ženske osobe, državljanke RH.
 
Sumnjiči se da je s ciljem ostvarivanja imovinske koristi - zarade, iskoristio teško emocionalno i materijalno stanje i oštećenu doveo u odnos ovisnosti, koju je iskoristio za organizaciju pružanja seksualnih usluga zainteresiranim klijentima na području Splita, Pule i Rijeke. U tu svrhu pomogao joj je u oglašavanju i pružanju seksualnih usluga za novac, te pružao fizičku zaštitu, dok se oštećena odavala prostituciji. Na taj način je oštećena od studenog 2014. do veljače 2015., s klijentima koji su nazivali njene kontakt brojeve mobitela oglašene u raznim oglasnicima, dogovarala pružanje seksualne usluge u zamjenu za novac u unajmljenim stanovima i apartmanima te hotelskim sobama uz konstantni nadzor i zaštitu osumnjičenog 51-godišnjaka za iznose od 300 do 600 kuna, od čega bi osumnjičeni sebi prisvojio cjelokupni iznos. Nadalje se sumnjiči da je iskoristio ovisnički odnos te oštećenu nagovorio da podigne kredite, dok je novac u potpunosti zadržao za sebe.
 
Na opisani način oštećena je „pribavila“ najmanje 200 tisuća kuna koje je u cijelosti predala osumnjičenom. Tijekom kriminalističkog istraživanja, kod osumnjičenog je pronađeno i oduzeto više od 190 tisuća kuna u raznim valutama.
 
Osumnjičeni 51-godišnjak doveden je policijskom pritvorskom nadzorniku, a protiv njega je, zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, podnesena kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.


Pisane vijesti