Opasno izvođenje građevinskih radova

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/PROMET/nalet_vlaka.jpg

Ulaskom stroja na željezničku prugu u trenutku kada se upalilo signalno svjetlo i spustio polubranik, djelatnici su se pokušali udaljiti s pruge, u čemu nisu uspjeli. Tom prilikom došlo je do naleta putničkog vlaka na relaciji Virovitica-Osijek na radni stroj. Na mjestu događaja smrtno je stradao 55-godišnjak, dok je 48-godišnjak uslijed zadobivenih ozljeda preminuo

Foto: Ilustracija
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjima policija PU osječko-baranjske sumnja da su 41-godišnji, 52-godišnja, 37-godišnji i 34-godišnji hrvatski državljani počinili kaznena djela teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti i opasnog izvođenja građevinskih radova. Počinitelji su kao odgovorne osobe tvrtki pri planiranju, koordiniranju i izvođenju građevinskih radova obnove državne ceste D2 kroz naselja Markovac Našički, Jelisavac, Našička Breznica i Koška postupali protivno propisima zaštite na radu. To je za posljedicu imalo težu ozljedu djelatnika s naknadnom smrtnom posljedicom.
 
Naime, 5. lipnja oko 15 sati uz prijelaz državne ceste broj D2 preko željezničke pruge u Markovcu Našičkom došlo je do željezničke nesreće. Prilikom polaganja asfalta, 55-godišnji djelatnik tvrtke iz Osijeka upravljao je radnim strojem tzv. "finišerom", dok se na "peglama" nalazio 48-godišnjak. Ulaskom stroja na željezničku prugu u trenutku kada se upalilo signalno svjetlo i spustio polubranik, djelatnici su se pokušali udaljiti s pruge, u čemu nisu uspjeli. Tom prilikom došlo je do naleta putničkog vlaka na relaciji Virovitica-Osijek na radni stroj.
 
Na mjestu događaja smrtno je stradao 55-godišnjak, dok je 48-godišnjak uslijed zadobivenih ozljeda preminuo u Općoj županijskoj bolnici Našice.


Pisane vijesti