Poziv na testiranje kandidata prijavljenih na javni natječaj za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme

Photo /PU_BB/slike/ZgradaPU2.jpg

Testiranje kandidata/kandidatkinja koji ispunjavaju formalne uvjete iz javnog natječaja održati će se 22. rujna 2015. godine u Policijskoj upravi bjelovarsko-bilogorskoj,  

 Foto: ilustracija

Komisija za provedbu javnog natječaja za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme u Policijsku upravu bjelovarsko-bilogorsku, na radna mjesta viši upravni referent i daktilograf u smjeni u Policijskoj postaji Čazma, izvješćuje da će se testiranje kandidata/kandidatkinja koji ispunjavaju formalne uvjete iz javnog natječaja koji je objavljen na web stranicama Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Ministarstva uprave te u Narodnim novinama broj: 84/15 od 29. srpnja 2015. godine, održati 22. rujna 2015. godine  u Policijskoj upravi bjelovarsko-bilogorskoj, Bjelovar, Vlahe Paljetka 2, velika sala u prizemlju, s početkom u 9.00 sati za radno mjesto viši upravni referent, a u 11,30 sati za radno mjesto daktilograf u smjeni.

            Po dolasku na testiranje, od kandidata/kandidatkinja će biti zatraženo predočavanje odgovarajuće identifikacijske isprave radi utvrđivanja identiteta. Kandidati/kandidatkinje koji ne mogu dokazati identitet ne mogu pristupiti testiranju.

            Za vrijeme pisane provjere znanja i sposobnosti kandidati/kandidatkinje se ne smiju služiti literaturom i zabilješkama, ne smiju napuštati prostoriju u kojoj se odvija testiranje i moraju obavezno isključiti mobitele.

            Pisani dio testiranja sastoji se od provjere poznavanja osnova ustavnog ustrojstva Republike Hrvatske i provjere znanja, sposobnosti i vještina  bitnih za obavljanje poslova radnog mjesta.  

            Kod kandidata za radno mjesto daktilograf u smjeni testirati će se i znanje rada na osobnom računalu (prijepis i pisanje po diktatu).

            Pravni izvori za pripremanje kandidata/kandidatkinja za testiranje objavljeni su na web stranici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske i Ministarstva uprave, kao prilog javnom natječaju.

            Svaki kandidat/kandidatkinja pozvan/a na testiranje dužan/na je ponijeti pribor za pisanje (kemijska olovka plave boje).

            Svi kandidati/kandidatkinje koji/e zadovoljavaju formalne uvjete  biti će  telefonski izviješteni.

            Osobama koje ne zadovoljavaju formalne uvjete, odnosno čija je prijava neuredna ili nepravovremena biti će dostavljena pisana obavijest u kojoj će biti navedeni razlozi zbog kojih se ne smatraju kandidatom/kinjom prijavljenim na javni natječaj. Isti neće biti izviješteni putem telefona.

            Za kandidata/kandidatkinju koji ne pristupi testiranju, smatra se da je povukao/la prijavu na javni natječaj i više se ne smatra kandidatom.

            Kandidati/kandidatkinje koji/e zadovolje na provjeri znanja, odnosno ostvare najmanje pet bodova iz testa provjere poznavanja osnova ustavnog ustrojstva Republike Hrvatske i najmanje pet bodova iz testa provjere znanja, sposobnosti i vještina bitnih za obavljanje poslova radnog mjesta, a kandidati za radno mjesto daktilograf u smjeni i najmanje 5 bodova iz testa znanja rada na osobnom računalu (prijepis i pisanje po diktatu)   pristupiti će razgovoru (intervjuu) s Komisijom koji će se obaviti dana 24. rujna 2015. godine. O točnom vremenu obavljanja razgovora (intervjua) kandidati/kandidatkinje biti će telefonski izviješteni dana 23. rujna 2015. godine.  

            Komisija će u razgovoru (intervjuu) s kandidatima/kandidatkinjama utvrditi interese, profesionalne ciljeve, motivaciju, stečeno radno iskustvo u struci te rezultate ostvarene u njihovu dotadašnjem radu. Smatrat će se da je kandidat/kandidatkinja zadovoljio/la na razgovoru (intervjuu) ako je dobio/la najmanje 5 bodova.