Osumnjičen za sedam razbojništava

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/POLICIJA_ILUSTRACIJE/lisice_i_pistolj.jpg

Policijski službenici zagrebačke Službe općeg kriminaliteta i VI. policijske postaje dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio sedam kaznenih djela razbojništava, od kojih su dva u pokušaju.

Foto: Ilustracija 

Policijski službenici zagrebačke Službe općeg kriminaliteta i VI. policijske postaje dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio sedam kaznenih djela razbojništva, od kojih dva u pokušaju. Sumnja se da je u siječnju, ožujku, travnju i lipnju 2013. i veljači 2014. na području Maksimira i Dubrave počinio razbojništva u tri kladionice, trgovini i kiosku.  Počinio ih je na način da se maskirao te pješice ili biciklom dolazio do objekta i od djelatnica uz prijetnju plinskim ili plastičnim pištoljem otuđivao novac i cigarete. Također je osumnjičen i za dva pokušaja razbojništva, u siječnju 2013. u kladionici na Medveščaku i  u veljači 2014. u trgovini u Dubravi. Ukupna šteta je oko 15 100 kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće dostavljeno je nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu.



Pisane vijesti