Ministarstvo unutarnjih poslova

Postaja granične policije Zagreb

20.8.2013. 13:13:00
PGP Zagreb

Mjesto: Zagreb

Načelnik: Tomislav Baštek


Adresa: Grgura Ninskog 1

Telefon: 01/4563 488, 01/4563-470
 
Hitne intervencije na telefon: 192

Faks: 01/4563 487 

 

Postaja granične policije Zagreb nadležna je za obavljanje poslove granične kontrole na međunarodnim vlakovima i zaštite državne granice na međunarodnom željezničkom graničnom prijelazu Zagreb - Savski Marof.

Ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske  i ministar unutarnjih poslova i javne uprave Republike Slovenije u ime dviju država potpisali su, 12. lipnja, 2013  godine u Ministarstvu unutarnjih poslova RH Dogovor između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Slovenije o uvođenju zajedničkih službenih mjesta za obavljanje granične kontrole. Dogovor, koji je stupio na snagu 1. srpnja 2013., određuje jednostavnije obavljanje granične kontrole u cestovnom i željezničkom prometu na 37 granična prijelaza.

 Granična kontrola i zaštita državne granice od 01.07.2013. godine obavlja se zajednički na Međunarodnom željezničkom graničnom prijelazu Dobova u Republici Sloveniji, na jednom mjestu tzv „One Stop Control“ s policijskim službenicima Postaje mejne policije Dobova Republika Slovenija.

Uz navedene poslove policijski službenici PGP Zagreb obavljaju poslove granične policije, kontrolu osoba, prijevoznih sredstava i stvari koje se poduzimaju radi sprječavanja i otkrivanja nezakonitog ulaska, boravka osoba i suzbijanja prekograničnog kriminala prometnim pravcima i objektima važnim za prekogranični promet u unutrašnjosti države, tkz. kompenzacijske mjere i radnje u međunarodnim vlakovima odnosno na željezničkim relacijama Dobova – Zagreb – Dobova, Zagreb - Ivanić Grad, Zagreb - Dugo Selo, Zagreb - Zaprešić te Zagreb - Vrbovec i natrag, tj. na području Policijske uprave zagrebačke.


povratakHalo policija