Najava akcije

Photo PU_PS/palica_stop_policija.jpg

 Od ovog vikenda na području naše Policijske uprave slijede proslave Vincelova povodom blagdana Sv. Vinka, te će se kao i svake godine na nekoliko lokacija organizirati razne

 

Foto: Ilustracija

Od ovog vikenda na području naše Policijske uprave slijede proslave Vincelova povodom blagdana Sv. Vinka, te će se kao i svake godine na nekoliko lokacija organizirati razne manifestacije od blagoslova vinograda, natjecanja, glazbenih događaja i sličnih  aktivnosti. Također se očekuje veliki broj posjetitelja iz raznih krajeva „Lijepe naše“ koji će u ovih nekoliko dana posjećivati događanja i boraviti na području naše županije.

Proslave povezane s konzumacijom alkoholnih pića uz očekivano pojačan cestovni promet i nepovoljne meteorološke uvjete znatno povećavaju rizik na prometnicama, stoga upozoravamo vozače da prilagode brzinu stanju i uvjetima na kolniku, te da ukoliko konzumiraju alkoholna pića ne sjedaju za upravljač osobnog automobila.  U cilju sprječavanja prometnih nesreća i njihovih posljedica policijski službenici će pojačano nadzirati promet i usmjerit će svoje aktivnosti na sprečavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola.

Podsjećamo da je dozvoljena prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji do 0,5 g/kg (osim kod mladih i profesionalnih vozača) te da će policijski službenici prema onim vozačima koji grubo krše prometne propise, upravljajući uz nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu, postupiti sukladno propisima, odnosno procesuirati utvrđene prekršaje.

Također, tijekom noći sa subote na nedjelju, 17./18. siječnja 2015. godine u suradnji s Policijskom upravom osječko-baranjskom provodit će se akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola i opojnih droga, ali i ostalih težih prekršaja koji dovode do prometnih nesreća s najtežim posljedicama, stoga još jednom  upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.