Predavanje omanskim pilotima

Slika topvijesti/2015/studeni/Omanci_zd_Tx.jpg

U vojarni Zemunik u Zadru 27. studenog, održano je sigurnosno informiranje za 12 pripadnika kraljevskog zrakoplovstva Sultanata Oman.

Foto: Ilustracija/PU zadarska

U vojarni Zemunik u Zadru 27. studenog, održano je sigurnosno informiranje za 12 pripadnika kraljevskog zrakoplovstva Sultanata  Oman. Predavanje je održano sukladno tehničkom sporazumu između ratnih zrakoplovstava Republike Hrvatske i Sultanata Oman o školovanju pripadnika omanskih zračnih snaga.

Predavanje su na engleskom jeziku održali policijski službenici Policijske uprave zadarske voditelj Odjela za granicu Ivica Zrilić, policijski službenik prometne policije Damir Arapović i glasnogovornik Elis Žodan.

Omanski piloti upoznali su se s osnovnim pravima i obvezama za vrijeme njihovog boravka i kretanja na teritoriju RH kao i osnovama kaznene i prekršajne problematike i zakonodavstva, a čuli su i savjete o samozaštitnom ponašanju.

Nastavak je to uspješne suradnje policije i Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u sklopu koje su također, prijašnjih godina održana predavanja za prvi i drugi naraštaj pilota.



Pisane vijesti