Policija preventivnom akcijom obilježila Međunarodni dan invalida

Photo PU_PS/slike-vijesti/2014 godina/invalidi/naslovna.jpg

U srijedu, 3. prosinca u 9 sati predstavnici policije su u Policijskoj postaji Požega održali sastanak s predstavnicima udruga osoba s invalididetom

Foto: PU požeško-slavonska

U srijedu, 3. prosinca u 9 sati predstavnici policije su u Policijskoj postaji Požega održali sastanak s predstavnicima udruga osoba s invalididetom, a povodom obilježavanja Međunarodnog dana invalida. Predstavnici udruga su iznijeli niz problema s kojima se susreću, ali su i pohvalili odličnu suradnju s policijom u proteklom razdoblju. Naglašeno je da je promatrajući statistiku utvrđeno kako je broj evidentiranih prekršaja u prvih 11 mjeseci ove godine, u kojima su se osobe nepropisno koristile parkirnim mjestom  namijenjenim za osobe s invaliditetom, upola smanjen u odnosu na prošlogodišnje razdoblje. Također je navedeno da je takvo smanjenje prekršaja vjerojatno posljedica velikog broja preventivnih akcija koje ova Policijska uprava provodi. Za ovu akciju policijski službenici su pripremili i preventivni letak koji j podijeljen građanima.

Nakon sastanka na središnjem gradskom trgu policijski službenici su pojačano nadzirali parkirna mjesta predviđena za osobe s invaliditetom te su građanima uručivali prigodni letak zajedno s predstavnicima udruga što je popratio veliki broj novinara.